”Olikheter bygger
framgångsrika team”

NICKLAS UNNERSTAD 

En entreprenör som brinner för fordon, fastigheter och att bygga vinnande team. Född 1987 i Upplands- Väsby, sambo och far till sonen Loke samt fyra bonusdöttrar.

 

I ungdomen handlade livet mest om jakt, fiske men även hård träning och elitsatsningar inom idrotter som gymnastik, trampolin, tyngdlyftning och styrkelyft.

Nicklas satsningar ledde till flera större titlar, SM-guld, svenska rekord och landslagsuppdrag som bl.a. resulterade i ett nordiskt guld i styrkelyft.

 

2006 började Nicklas i bilbranschen på Upplands Motor i Uppsala och fostrades enligt Volvos standard. Utöver Volvo ingick varumärkena Renault, Jaguar, Ford och Dacia. Under finanskrisen och blåsvädret kring GM och SAAB startade Nicklas en ny resa på Svenska Bil, då världens största SAAB återförsäljare. Nicklas var en del kring etableringen av flera nya varumärken och starta sin resa med både Nissan och sin delägare Serdar Ünsal. Under första tolv månaderna med varumärket gick man från nystart till Sveriges största och mest lönsamma Nissan-anläggning. En placering man sedan behöll under alla år på Svenska Bil som 2013 såldes till Hedin Bil. Som ansvarig över Nissan och en nybilsvolym på nära 1.000 nybilar och med flera tunga utmärkelser och titlar valde Nicklas i oktober 2014 tillsammans med Serdar Ûnsal att kliva av arbetet i storbolaget för att genom holdingbolag SNI bli nya ägare till Team Autocar, en fullservice-anläggning med Nissan som varumärke i Österåker.

 

2019 förvärvade Nicklas och Serdar GT Bil i Arlandastad. Förvärvet innebar auktorisation som SEAT-återförsäljare. Utöver försäljning av nya SEAT-bilar innefattar verksamheten också försäljning av begagnade bilar.

 

I dag arbetar Nicklas som operativ VD i fyra bolag med en gemensam omsättning på över 300 miljoner. Nicklas arbetar aktivt både i bilbolagen och i fastighetsbolaget. SNI fastigheters senaste projekt är att bygga upp en ny handelsplats för fordonsinriktade verksamheter i Norrtälje. På marken planeras även en fullservice-anläggning för minst ett bilmärke. Utöver detta har Nicklas ett styrelseuppdrag inom organisationen Företagarna och han ingår också i Näringslivsrådet för Österåkers kommun.

 

LADDA NER PRESSBILD