NICKLAS UNNERSTAD

”Olikheter bygger framgångsrika team”

Nicklas är en entreprenör som brinner för fordon, fastigheter och att bygga vinn-ande team. Nicklas är född 1987 i Upplands- Väsby, sambo och nybliven far till en son. Fyra bonusdöttrar ingår också i familjen.  I ungdomen handlade livet mestadels om jakt och fiske men även hård träning och elitsatsningar inom idrotter som gymnastik, trampolin, tyngdlyftning och styrkelyft.

Satsningarna ledde till flera större titlar, bland annat SM-guld, svenska rekord och landslagsuppdrag som b.la. resulterade i ett nordiskt guld i styrkelyft.  2006 började Nicklas i bilbranschen på Upplands Motor i Uppsala där han fostrades enligt Volvos standard. Arbetade utöver Volvo med varumärken som Renault, Jaguar, Ford och Dacia. I oktober 2014 tillträdde Nicklas och Serdar, genom holdingbolag SNI, som nya ägare till Team Autocar, en fullservice-anläggning med Nissan som varumärke i Österåker.

2019 förvärvade Nicklas och Serdar GT Bil i Arlandastad. Förvärvet innebar auktorisation som SEAT-återförsäljare. Utöver försäljning av nya SEAT-bilar innefattar verksamheten försäljning av begagnade bilar.

Idag arbetar Nicklas som operativ VD i fyra bolag med en gemensam omsättning på över 300 miljoner. Nicklas arbetar aktivt både i bilbolagen och i fastighetsbolaget. SNI fastigheters senaste projekt är att bygga upp en ny handelsplats för fordonsinriktade verksamheter i Norrtälje. På marken planeras även en fullservice-anläggning för minst ett bilmärke. Utöver arbetsuppgifterna ovan har Nicklas ett styrelseuppdrag inom organisationen Företagarna. Han ingår också i Näringslivsrådet för Österåkers kommun.

LADDA NER PRESSBILD